top of page

Murat Menteş'in kaleminden gerçek bir yaşam öyküsü

1999'da yayınlanan ilk kitabı Kuzgun'un Gölgesi'nden başlayarak zaman içinde şiir, roman ve deneme türünde yapıtlar veren Murat Menteş yeni kitabında okurunu nefes kesen bir gerçek hayat hikayesiyle buluşturuyor.



Menteş'in Fink adlı kitabı Alfa Yayınları arasından piyasaya sunuldu. Kitap, 2002 yılında Kıvanç Tatlıtuğ'un kazandığı modellik yarışmasında dereceye giremeyince Hong Kong'a gidip yaşamını orada sürdüren Göksenin Yıldırım'ın öyküsünü anlatıyor. Yıldırım, orada Goku Sky adını aldı ve tam 10 yıl boyunca Asya Pasifik ülkelerinde kelimenin tam anlamıyla fırtına gibi esti.


Hong Kong'taki yaşamı sırasında küresel markaların tanıtım yüzü olan Göksenin Yıldırım, Hollywood yıldızlarıyla yakın arkadaş oldu. Kaplan saldırısından kurtardığı kadınla evlendi. Sonra Danimarka'ya geçti. Orada iş bulamayınca taksi şoförlüğü ve bulaşıkçılık yaptı. İki yıl psikolojik tedavi gördü.


İşte Göksenin Yıldırım'ın filmleri aratmayan bu öyküsü şimdi Murat Menteş'in kalemi aracılığıyla okurla buluşuyor.


Bu kitapta anlatılanlar gerçek olmasaydı

onları uyduramazdım.

M.M.

Küresel markaların reklam yüzüydü.

Hollywood yıldızlarıyla takılıyordu.

Yakuzaların kara listesindeydi.

Cami cemaati ona 'Muhammed Ali' diyordu.

Prensin teklifini reddetti.

Koruması dünya şampiyonuydu.

Krala secde etmedi.

Kaplan saldırısından kurtardığı kadınla evlendi.

Danimarka'da mimar olarak iş bulamayınca...

Taksi şoförlüğü ve bulaşıkçılık yaptı.

2 yıl psikiyatrik tedavi gördü.

130 kilo olmuştu.

Ve şimdi geri döndü!

2002'de Kıvanç Tatlıtuğ'un kazandığı modellik yarışmasında dereceye giremeyince Hong Kong'a gidip Goku Sky adını alan ve Asya-Pasifik ülkelerinde tam 10 yıl fırtına gibi esen top-model Göksenin Yıldırım'ın inanılmaz ama gerçek hikayesi! Baştan sona seci sanatının kullanıldığı ilk modern roman!

bottom of page